lunes, 19 de junio de 2017

AMADO i Teresa Fernández a Sant Honorat



'Amic meu, cerca Déu en la veritat del cristianisme, però cerca'l també en les veritats eternes dels altres: els jueus i els musulmans! 

Perquè tot aquell que cerca la veritat, de la manera que sigui, està en el camí correcte cap a Déu, de qui brolla tota la veritat, fins i tot la dels seguidors d'altres fes.
La veritat és la petjada de Déu en el món.'

Ramon Llull


Teresa Fernández, la cantant i compositora, que ha produït ‘AMADO', el seu primer disc, el presentarà el proper diumenge, 25 de juny, a les 18.00h, a l’ermita de Sant Honorat, el monestir situat al bell mig del massís de Randa. 

Teresa, que diu d’AMADO que podria ser el començament d’un treball personal de vida, actuarà acompanyada pel violoncel·lista Miquel Àngel Aguiló i, en la recitació, per Gaspar Caballero.

AMADO és el resultat d'un treball que vaig començar fa dos anys quan vaig endinsar-me en el món creatiu d'alguns dels poetes místics més grans, en aquest cas els que m'eren més propers, per educació, cultura o religió, com són Teresa d'Àvila i Sant Joan de la Creu...

I, a partir d'ells, seguint l'estela ferma i perenne del Zen, vaig anar enllaçant amb altres místics d'altres països, cultures i religions diferents'.

En el concert de diumenge, a més de Kabir, el místic hindú, i 'El Sutra del Cor', el text d'origen budista, que donen una pinzellada de colors diferents, però també de significats i de sentiments coincidents i comuns, Teresa presentarà algunes propostes innovadores.

El concert vol ser un batec des del més profund del sentiment i per això fou creat des del més simple i essencial sentiment. 

En aquest cas, veus i guitarra i violoncel, expressen amb concordances el misteri que neix i creix més enllà de l'aparença de les coses. I ho fan a través d'un llenguatge diferent, senzill i sense artifici.

'El simbolisme de la mística en tots els camins espirituals arriba fins als nostres dies acompanyat de la música. 

Entre totes les arts, la música ha tengut des de sempre la singular funció la d'apropar-nos, fins i tot de penetrar en la dimensió d’allò que és incomprensible’ comenta Berta Meneses, la mestra zen, en la presentació del CD.


TERESA


Teresa Fernández Carvantes va néixer a Cartagena, lloc on va viure, estudiar i treballar fins el 2009 quan va venir a viure a Mallorca, on ha desenvolupat la seva professió de musicoterapeuta i on col·labora en l'acompanyament voluntari de malalts pal·liatius.


Encara que hagi intervingut i actuat com a cantant amb diversos grups musicals de pop i folk a la Península i participat en diversos festivals de Cançó d'Autor, aquest disc és el primer projecte que realitza individualment a nivell professional.


  • Ermita de Sant Honorat (Randa)
  • Diumenge, 25 de juny, 18.00h
  • Amb Teresa Fernández, Miquel Àngel Aguiló i Gaspar Caballero

  • Entrada Gratuïta





No hay comentarios:

Publicar un comentario